Bos & Strand de IJzeren Man

Welkom bij Fitt-Outdoor op de IJzeren Man!

IJzeren Man Vught - het langste strand van Brabant - een schitterend strandbad/recreatieplas gelegen in de bossen bij Vught, zeer nabij Den Bosch. Het water van het 52 hectare grote natuurbad staat bekend om zijn helderheid en zuiverheid en leent zich hierdoor uitstekend voor allerlei watersportactiviteiten.

Het bad heeft tevens het vignet Veilig & Schoon toegekend gekregen van de provincie Noord-Brabant. De diepte van het water varieert van 0 tot 3,5m op het diepste punt. Voor kinderen is het veilig om te spelen in het water, dit komt mede doordat het strandbad geleidelijk afloopt en het voorste gedeelte met boeien en zwemlijnen is afgezet. In het zwemseizoen wordt elke 2 weken het water onderzocht op zuurgraad en aanwezige bacteriën. In het midden ligt een klein eilandje. Het eilandje is het enige wat herinnert aan een smalle dijk die vroeger twee meren van elkaar scheidde. 

 

Populaire arrangementen voor uw doelgroep:

bedrijven

scholen

particulieren

Fitt-Outdoor actief op bos & strandlocatie de IJzeren Man

Water, strand en bos. De IJzeren Man biedt alle elementen voor een ontspannen activiteit in de buitenlucht. Ga het water op, geniet van het strand of zoek je avontuur in het bos. Het kan allemaal op de IJzeren Man.                                                                          

Water

Fitt-Outdoor neemt je met plezier mee het kraakheldere water van de IJzeren Man op. Kies voor teamwork in de supersnelle drakenboten, kraak de code van een kluis tijdens een tocht met de reuzekano's, bouw je eigen vlot of organiseer een spannende race met opblaasbare rafts. Fitt-Outdoor zorgt voor een veilige activiteit met zwemvesten voor alle deelnemers en een eigen veiligheidsboot.

  


Strand

Op het strand van de IJzeren Man kan jouw team zich op allerlei manieren vermaken. ga de sportieve strijd met elkaar aan tijdens een potje beach vollybal, of kies juist voor een hilarische Kaaskoppen Quiz. Zin in afwisseling? Doorloop dan het spannende meerkamp parcours. Of sla de handen ineen en bouw met teamgenoten een zo hoog mogelijke toren van bamboe stokken...Bos

Het strand gaat op de IJzeren Man naadloos over in een dicht stuk bos. Daar vind je stoere activiteiten als (kruis)boogschieten, gezekerd kratstapelen en een teambuilding parcours. Schiet dus met je hele team in de roos, of steek de handen uit de mouwen om elkaar over "de muur" heen te helpen...

 

Bekijk de mogelijkheden per doelgroep:

 

bedrijven

scholen

particulieren

Fitt-Outdoor bij de IJzeren Man

Overzichtskaart met locaties van activiteiten, horeca en overnachtingen in de omgeving van de IJzeren Man.

De IJzeren Man voor scholen

Fitt-Outdoor heeft ruime ervaring opgedaan met het verzorgen van schoolprogramma's op de IJzeren Man. De locatie is uitermate geschikt om te bezoeken tijdens een schoolactiviteit. Een aantal voordelen:

  • Goed bereikbaar op 7 autominuten van de A2;
  • Zeer ruime parkeergelegenheid. Ook voor touringcars en fietsen;
  • Duidelijk afgebakend en overzichtelijk terrein;
  • Vast aanspreekpunt (hoofdinstructeur) vanuit Fitt-Outdoor;
  • Altijd EHBO gediplomeerde instructeurs aanwezig;
  • Doordachte en zeer motiverende programma's;
  • Diverse horecamogelijkheden. Van friet en snacks tot uitgebreide BBQ.
Fitt-Outdoor biedt uitsluitend veilige, gecertificeerde programma's aan. U kunt uw activiteit dus met een gerust hart samen met ons organiseren.
 
 
Speciaal voor scholen zijn de "Team Spirit" programma's opgezet. Deze vormen een keuzemenu van activiteiten die speciaal voor scholen zijn samengesteld. Klik voor meer info.

Horeca in de omgeving van de IJzeren Man

Op en rondom Bos- en Strandlocatie de IJzeren Man liggen diverse horecagelegenheden. Graag adviseren wij u in uw keuze voor een uitgangspunt van uw activiteit. Neem voor een gericht advies contact op! 

IJzeren Man Kiosk

De kiosk van recreatiepark de IJzeren Man biedt een divers assortiment aan versnaperingen:

• koffie en thee
• blikjes frisdrank
• luxe blikjes frisdrank
• blikjes bier
• mars, snickers, m&m’s etc.
• frites met mayonaise
• snacks zoals kroket en frikadel
• ijsco’s

IJzeren Man Strandpaviljoen
Combineer uw uitje met een lunch, barbecue of feestavond!

Een unieke feestlocatie aan het water. Het IJzeren Man Strandpaviljoen is een unieke en sfeervolle strandlocatie om te borrelen, lunchen of dineren met een heerlijk terras aan het strand. Voor groepen is er speciale groepshoreca met onder andere lunches, beach barbecues, beach buffetten en dessert buffetten. Tevens is het een mooie locatie om uw bedrijfsfeest compleet te maken met een feestavond of beach party. Vergaderen & teambuilding combineren? Vraag naar de mogelijkheden!

Het Strandpaviljoen is de ideale locatie om uw groepsuitje te combineren met ontvangst met iets lekkers, lunch, beach barbecue, beach buffet, borrel of feestavond - een unieke locatie om heerlijk te genieten. 
 

Overnachten in de omgeving van de IJzeren Man

Rondom Bos- en Strandlocatie de IJzeren Man zijn diverse overnachtingsmogelijkheden. Graag adviseren wij u in uw keuze voor een locatie. U kunt daarvoor altijd vrijblijvend contact opnemen.

De Hoge Distel is een ruime groepsaccommodatie gelegen in de bosrijke omgeving van de Loonse en Drunense duinen. In totaal biedt de Hoge Distel ruimte aan zo’n 40 tot 50 bezoekers. 
 

De accommodatie is in zijn geheel nieuw gebouwd en voorzien van alle nodige faciliteiten om uw verblijf zo aangenaam mogelijk te maken. Niet alleen de perfect verzorgde accommodatie maar ook een schitterende locatie maken een of meerdere overnachtingen aan Hotel "De Kruishoeve" Vught zeer de moeite waard.
 

Hotel met 125 zeer comfortabele kamers. Variërend van Business kamers tot luxe suites met jacuzzi. Zeer geschikt voor een zakelijk vergaderarrangement in combinatie met een sportieve break op de IJzeren Man.

Geschiedenis van de IJzeren Man

Voor de stadsuitbreiding van Den Bosch eind 19de eeuw, werd zand gewonnen in de bossen van Vught. Dat werd gedaan door een stoommachine, die al gauw de bijnaam 'De IJzeren Man' kreeg. Na de ontgraving vulde de grote zandput zich langzaam met grond-, wel- en regenwater en werd het duidelijk dat de plas - die inmiddels ook ijzeren man werd genoemd - niet geringe recreatiemogelijkheden had. Tegenwoordig is de IJzeren Man dan ook tot in de verre omgeving bekend als toeristische trekpleister.

Route naar Bos- en Strandlocatie de IIzeren Man

Adres: Boslaan 49, 5263 NX Vught

Bekijk uw persoonlijke routebeschrijving

Vanuit Utrecht/Nijmegen/Waalwijk:
A2 richting Eindhoven nemen en dan voorbij Den Bosch op A2 afslag Tilburg (A65).

Vanuit Eindhoven/Den Bosch:
A2 richting Den Bosch nemen en dan bij Den Bosch op A2 afslag Tilburg (A65);
Op A65 (die overgaat in N65) doorrijden tot 3e stoplicht afslag Vught Zuid/ Cromvoirt/ IJzeren Man. Daar rechtsaf richting IJzeren Man (Boslaan). 800 Meter na de spoorwegovergang ziet u de hoofdingang van de IJzeren man aan uw linkerkant. 100 Meter na de hoofdingang kunt u uw auto parkeren.

Vanuit Tilburg:
N65 richting Den Bosch rijden. Ca. 3 km voorbij Helvoirt afslag Vught Zuid/ Cromvoirt/ IJzeren Man, linksaf richting IJzeren man. 800 meter na de spoorwegovergang ziet u de hoofdingang van de IJzeren man aan uw linkerkant. 100 meter na de hoofdingang kunt u uw auto parkeren.